Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
În Palma Ta

Sa ai bebe, nu e nici romantic si nici la moda

17 Juillet 2017 , Rédigé par Emma S. Publié dans #Despre mine

Sa ai bebe, nu e nici romantic si nici la moda

De mult timp tot vreau sa scriu pe tema asta, insa nu am gasit timpul necesar. Da, sunt mama, iar mamele stiu ca la jocul «mata scunsa», timpul castiga totdeauna...nu il gasim niciodata!
Imi plac la nebunie filmele in care viata cu bebe pare atat de romantica...parintii au timp sa stea sa povesteasca, sa priveasca cerul, sa iasa la restaurant...Apropo, ultima data cand am iesit la pizza, fata noastra urla cat o tinea gura la fiecare imbucatura ce o luam in gura. Se simtea nedreptatita ca ceea ce ii dadeam ei era mai mic decat partea noastra din farfurie. Ne-am facut mici si am papat rapid si am zbughit-o de acolo, ca sa nu mai stricam atmosfera, ca deja toti se uitau la noi ca la alien 
Un alt lucru pe care numa nu il inteleg, e cum au aceia casa mereu curata, cu cate un leagan frumos aranjat in colt, cu jucariile ordonate...Apai la mine, dupa o dimineata acasa, parca e Armaghedon. Trebuie sa fii bine antrenat la echilibristica daca nu vrei sa calci pe ceva jucarie...Iar dupa ce le pun toate frumos la loc, e de ajuns sa inceapa un joc, ca e iar ca si cum nu as fi facut nimic.
Insa stii...ce ma enerveaza la culme? Cum dorm copilasii lor frumos, in camera lor, si ei petrec timpul lor romantic, langa foc....la la la. Apai la noi, nici foc si nici jaratic. Cand ai chef de romantisme, parca are senzori )
Cat despre iesit in oras...Trebuie a pleci la 12? Apai la 9 incepi: mancare, scutece, apa, biberon.....si cand iesi pe usa iti dai seama ca ti-ai machiat doar un ochi. Ce faci? Te stergi si la celalalt si gata, pornesti la drum. Iar cand ajungi, prima remarca suna asa: o, pari tare obosita, ce mai faci, nu te plictisesti toata ziua acasa?
O nu, nu ma plictisesc. As vrea sa ma plictisesc! 
 

Iar pentru cei care inca cred in romantismul familiei marite, va voi povesti despre cea mai rau platita slujba din lume, insa cea care te imbogateste cel mai mult!
E o slujba in care faci cate 3 feluri de mancare zilnic, in care poti face curatenie non-stop, si tot nu vei avea lucrurile la locul lor, o slujba in care vei merge la magazin sa iti iei pantofi si te vei intoarce cu papuci de bebe si cu scutece (ca erau in promotie). O slujba in care inveti ca sa dai e mai ferice decat sa primesti. Si la un moment dat, tot dand...cateodata mai ramai fara putere... O slujba in care fericirea celorlalti primeaza. O slujba in care schimbi cam 6 scutece pe zi (cel putin), schimbi cam 3 perechi de haine, speli pe jos dupa fiecare masa «de om mare», speli haine tot la 2 zile cel putin, asculti non-stop «elefantul cici» pana ajunge sa iti rezoneze in cap si seara cand te pui in pat. Te pui sa mananci cand toti au terminat...Luarea unui dus iti pare cea mai mare relaxare, mersul la toaleta se face cu escorta, iar mersul in oras se face cu valiza dupa tine, ca si cand ai merge in vacanta de fiecare data ) Vei stii pe de rost toate magazinele care fac promotii la lapte si scutece. Vei dormi cu urechea ciulita si te vei trezi in fiecare noapte cel putin o data! Iar a doua zi, va trebui sa fii cat mai fresh si zambitoare. Vei privi cele mai lungi filme ... jumatate de ora azi, jumatate de ora maine si restul poimaine. Vei citi ceva, iar a doua zi vei reciti acel ceva, bucurandu-te ca ai descoperit ceva nou. Sotul va fi castigat, iti va putea da aceeasi felicitare de ziua ta cel putin trei ani la rand 
 

Insa in tot acest vacarm de mama, nu uita sa ai grija si de tine! Nu uita de sufletul tau. Nu uita ca ei au nevoie ca tu sa fii bine! Fa azi macar un lucru care iti place!
Nu uita ca vei avea mereu curatenie de facut, ca viata bate filmu, si ca dragostea nu sta doar in romantism (desi sotii care inca sunt romantici au multe de castigat). Nu uita ca la sfarsitul zilei, valoarea ta nu sta in «cate lucruri ai facut», ci in «cat din tine ai investit in cei primiti». Sotul totdeauna va avea impresia ca exagerezi, altii vor avea mereu impresia ca unele lucruri nu le faci cum trebuie, tu vei avea mereu impresia ca nu ai facut destul...asa e viata!
Nu uita ca ai valoare, si chiar daca slujba ta nu e romantica si nici la moda, e cea mai de pret slujba. Asa ca, capul sus si strange-ti copii in brate, fa-i sa rada, iubeste-i! Esti mama, si esti minunata! Emma S.

Sa ai bebe, nu e nici romantic si nici la moda
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article