Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
În Palma Ta

Dezbinare sau unitate ?

20 Mai 2019 , Rédigé par Emma S. Publié dans #Articole

Dezbinare sau unitate ?

Traim in vremuri de dezbinare.

Societatea e dezbinata

Biserica e dezbinata

Comitetul e dezbinat

Familia e dezbinata

Inima ne e dezbinata...

Satan stie si el secretul esecului...dezbinarea. Si astfel loveste in familie, fiindca astfel va ajunge biserica si va influenta societetea. Ne manjeste sufletul fiindca stie ca astfel nu vom mai pleca genunchii cautand Fata Domnului. 

Nu putem sa fim dezbinati, si sa pretindem ca tot e ok. Nu putem sa fim dezbinati si sa pretindem ca intr-o zi vom ajunge toti in cer. Poate imi veti zice : "La noi in biserica nu e dezbinare, sunt programe frumoase".

Da putem avea programe frumoase, putem avea rugaciuni frumoase, putem avea predici frumoase...daca nu e dragoste nu suntem nimic. 

Traim vremuri in care orice faci e criticat. Daca e alba nu e bine ca e alba, daca e roz nu e bine ca e roz...si ne petrecem viata, ne consumam energia incercand sa ii multumim pe toti si incercand sa face sa fie bine...dar uitam esenta...uitam ca standardele noastre nu sunt ale lui x si y...ci sunt standardele lui Dumnezeu...si El ne chema la unitate : Ioan 17:21 "Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu , Tată, eşti în Mine şi Eu, în Tine, ca şi ei să fie una în Noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis." Cum sa stie ca Isus e trimis de sus? Daca sunt predici bune? Daca sunt cantari frumoase? Daca sunt poezii emotionante? NU! Daca suntem una. Oare mai stim noi sa fim una in familie? Mai stim noi sa fim una in biserica? Cand a fost ultima data cand m-am pus pe genunchi pentru fratii mei? Ma surprind de multe ori in rugaciune spunand :"Doamne da-mi, Doamne fa-mi..." si uit ca de fapt ar trebui sa tac si sa intreb "Doamne ce vrei sa fac?"

Traim veremuri de dezbinare...insa traim vremuri in care inca ne putem pocai. Inca mai avem suflare, deci inca mai putem iubi. Inca mai putem sa oprim barfa. Imi veti zice ca nu barfiti...insa cand e ultima data cand s-a barfit in prezenta ta? Cand a fost ultima data cand i-ai spus celui de langa tine :"Frate, cred ca nu e potrivit sa discutam pe aceasta tema." Barfa e frumoasa fiindca ne da impresia ca suntem superiori celui ponegrit...insa barfa e ca noroiul. Totdeauna te va murdari si iti va murdari sufletul. Cum voi putea eu sa fiu una duminica cu cel pe care l-am facut cu ou si cu otet in timpul saptamanii? Ati incercat sa va rugati vreodata dupa ce ati barfit pe cineva? E usor? 

Haideti sa ne pocaim impreuna, sa inlocuim obiceiurile care ne dezbina cu obiceiuri care ne unesc. Haideti sa ne rugam unii pentru altii. Nu, nu vor fi toti exact cum doresti tu, nu vor fi toti perfecti in ochii tai, insa faptul ca ei nu gandesc, nu actioneaza sau nu traiesc dupa standadele tale, nu iti da dreptul sa ii vorbesti de rau, chiar daca spui lucruri adevarate despre ei. Poate, spun doar poate, daca ai fi in situatia lor si tu ai actiona exact la fel. Si cu ce il ajuta pe el daca tu vorbesti despre el cu altii? Poate nu e mai bine sa mergi la el si sa il iei de o parte si cu dragoste sa ii spui parerea ta, daca consideri ca nu e pe drumul cel bun...Mai bine roaga-te ca Dumnezeu sa ne dea la toti lumina, sa Il cunoastem pe El si sa ne dea puterea sa ii iubim pe cei pentru care El si-a dat viata si cu care suntem chemati sa mostenim cerul. 

El si-a dat viata pentru biserica cand? Cand era perfecta? Cand era curatita? Cand era in rochie de mireasa? NU! Biblia ne spune in Romani 5:8 "Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi." Cand trebuie sa imi iubesc sotul si sotia? Cand fac tot perfect? Cand trebuie sa imi iubesc aproapele, cand e usor de iubit? Ce lucru deosebit as face? Lumea face exact la fel ! Cand trebuie sa imi iubesc fratele si sora ? 

Azi Dumnezeu ma cheama pe mine personal si poate si pe voi sa ne iubim unii pe altii, sa fim una pentru a lumina in intunericul acestei lumi. Haideti sa ne oprim din prostul obicei de a critica si haideti sa dam perle prin cuvintele noastre. Hadeti sa legam rani, nu sa le provocam. Haideti sa folosim cu cinste acest mic instrument si sa il folosim la zidirea cetatii nu la daramarea ei. 

Va doresc o viata frumoasa, cu sufeletul curat. O viata in care pocainta sa fie un mod de viata si nu o denominatie a unei religii. Va doresc o viata de unitate in jurul lui Hristos si a Cuvantului sau. 

Fiti binecuvantati toti cei care cititi aceste randuri si sa ne ajute Domnul sa ne aratam in fata Sa curati si fara pata.

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article